Hoe koel je je auto het snelst af?

Na een heerlijke zomerse dag met hoge temperaturen kom je terug bij je auto, die een hele dag in de zon heeft gestaan. Hoe krijg je die zo snel mogelijk afgekoeld? Wij delen onze tips en tricks zodat jij comfortabel in de auto kunt zitten.

Tip 1: Goede voorbereiding is het halve werk

Onze eerste tip is preventief, namelijk het afdekken van je auto. Je hebt hier verschillende producten voor; een aluminium zonnescherm, een hoes over de auto, getinte ramen, etc. Een aluminium zonnescherm is een makkelijke en goedkope oplossing om de hitte wat buiten de auto te houden. Als je meer verkoeling wilt, kun je kiezen voor een zogenoemde ‘halfgarage’. Dit is een halve autohoes die het dak en de ruiten van de auto bedekt. Dit kan de temperatuur in je auto tot wel 10 graden verlagen. Getinte ramen kunnen ook helpen, maar let op de wettelijke eisen voor lichtdoorlatendheid.

Tip 2: Ventileer de auto

Zet de ramen open zodra je de auto instapt. Op deze manier kan de hete lucht in de auto ontsnappen. Ook wanneer je begint met rijden is het goed om de ramen nog even open te hebben, ook met de airco aan. Extra tip: Rijden met de ramen open is het meest effectief wanneer je de ramen kruislings open hebt staan, dus rechtsvoor samen met linksachter en andersom.

Tip 3: Zet de airco op binnencirculatie

De airco gebruikt normaal gesproken buitenlucht om de auto te koelen, maar als het buiten heel warm is, moet de airco harder werken. Door de airco eerst een tijdje op de hoogste stand in recirculatiemodus aan te zetten, wordt de lucht in de auto gerecirculeerd en koelt de auto sneller af omdat de airco niet constant warme buitenlucht hoeft te koelen. Zodra de temperatuur in de auto aangenaam is, kun je de binnencirculatie uitschakelen voor frisse lucht. 

Is je airco stuk of wil je tóch snel een kleine servicebeurt?

Bij ServiceOnly staan we altijd voor je klaar. Bekijk onze zomeracties en profiteer van kortingen op airco-onderhoud of algemeen onderhoud, groot of klein! Neem contact met ons op voor meer informatie. Natuurlijk kan je ook altijd langskomen bij een van onze vestigingen. Een afspraak maken doe je gemakkelijk online!